Wie is Jezus?

Hij is een goede vriend. Hij vol genade en zijn grootste doel is, dat iedereen Hem leert kennen en het leven samen met Hem leeft.

De vragen die we stellen over God zijn eindeloos. “Bestaat God echt?” “Wat heeft hij met mijn leven te maken?” en “Houdt God van mij?”, om er een paar te noemen.

C.S. Lewis, een bekende schrijven, schreef over Jezus: “Of deze man was de Zoon van God, óf hij was krankzinnig of erger”. Je kunt hem voor gek verklaren, op hem spugen, doden als demoon of aan zijn voeten vallen en Heer en God noemen.. Maar laten we niet maar laten we niet komen met nonsens over het feit dat hij een groot menselijke leraar is. Dat heeft hij ons niet opengelaten. Dat was hij niet van plan.”

Ja, de naam van Jezus is de naam boven alle namen, en Zijn sterrenademende, stormkalmerende, wonderdoende kracht is ongeëvenaard. Toch is Hij ook de menselijke Jezus, de persoonlijke vriend die weet wat we doormaken en om ons geeft. Daarom noemt de Bijbel Hem ook “Immanuël”, God met ons.

Een timmerman uit Nazaret, kan Hij nu echt zoveel voor mij betekenen?

Vragen over God?

Natuurlijk krijgen we veel vragen, en beantwoorden deze graag. Wil jij meer weten over God, misschien vind je op deze pagina wat je zoekt.

We vertellen graag meer

Jezus, iemand waar wij kunnen er niet over ophouden 👏.
Als je verder wilt praten, komen we graag met je in contact.

WAT WETEN WE OVER JEZUS?

Hij heeft de loop van de geschiedenis veranderd. Hij is een goede vriend en een uniek persoon. Hij is gul en genadig en zijn grootste doel is, dat iedereen Hem leert kennen en het leven leeft samen met Hem.

JEZUS IS GOD

Jezus zegt dat Hij God is. Jezus was een mens de van Zichzelf zei dat hij God was. Als je dat goed tot je door laat dringen – en je gaat er voor het gemak even vanuit dat het waar is – zou dat dan niet je totale denken, je hele voelen en je complete leven veranderen? In Reggestroom geloven we dat Jezus God is. Hijzelf is onze visie. Hij is de focus van alles waartoe we geroepen zijn.
Hijzelf is onze visie.

Jezus was een mens die van Zichzelf zei dat Hij God was. Als je dat goed tot je door laat dringen – en je gaat er voor het gemak even vanuit dat het waar is – zou dat dan niet je totale denken, je hele voelen en je complete leven veranderen?
In Reggestroom geloven we dat Jezus God is. Hijzelf is onze visie. Hij is de focus van alles waartoe we geroepen zijn. We geloven Hem op Zijn woord. Daarom, in alles wat we doen: het gaat om Hem. We willen jou uitnodigen om meer te leren over deze Man die zegt dat Hij God is, om te leren hoe je vergeving en nieuw leven kunt vinden in Hem, onze Heer: Jezus Christus!

JEZUS IS JOUW VRIEND

Hij is een goede vriend. Iedereen van ons is een gegeven moment wel eens een slechte vriend geweest. Maar Jezus is altijd een goede vriend. Eigenlijk is Hij een perfecte vriend. Hij heeft de vriendschap tussen Hem en ons gered.
Hij is een goede vriend.
Jezus is jouw vriend.
Door Jezus en Zijn dood aan het kruis, hebben wij dagelijks de kans

Iedereen van ons is op een gegeven moment wel eens een slechte vriend geweest.
Misschien dat we over de rug van onze vrienden onszelf voordeel hebben bezorgd. Misschien dat we kortaf waren tegen hen. Misschien dat we er niet waren, toen ze ons nodig hadden. En deze dingen hebben we misschien zelf ook meegemaakt. Soms zijn we niet zo’n goede vriend.
Maar Jezus is altijd een goede vriend. Eigenlijk is Hij een perfecte vriend. En zelfs als wij een vreselijke vriend voor Hem zijn, zal Hij altijd een goede vriend zijn voor ons.
Hij is zo’n goede vriend en wij zulke slechte vrienden, Hij heeft de vriendschap tussen Hem en ons gered – namelijk door te sterven voor onze zonden. En dat deed Hij vrijwillig.
Door Jezus en Zijn dood aan het kruis, hebben wij dagelijks de kans om betere vrienden met Jezus te worden en door Hem betere vrienden met anderen.
Als we dat doen, dan leren we wonderlijke dingen over Hem.
Als een goede vriend houd Jezus meer van ons dan wij ooit van Hem, van anderen en van onszelf zouden kunnen houden.
Hij laat ons zien hoe we kunnen leven en hoe we lief kunnen hebben op een manier die glorie brengt aan God en vervulling in ons leven.
Als een goede vriend, vergeeft Jezus ons onze zonde ondanks dat we het niet verdienen – Hij geeft zijn leven zodat wij kunnen leven.
Als een goede vriend is Jezus grappig, Hij genoot van feesten en van tijd met Zijn vrienden.
Als een goede vriend luistert Hij. Maar niet alleen dat, Hij bidt ook voor ons als Hij onze gebeden hoort. Hij heeft oog voor wat er gebeurt in ons leven.

JEZUS IS GUL

Jezus en Vergeving. Zijn vergeving is gratis voor jou, maar het kosste Hem zijn leven om dit mogelijk te maken. Zijn vergeving en genade is zo krachtig dat, door wat Jezus heeft gedaan, de dood is het einde niet meer is, maar het begin van leven zoals het bedoelt was.
Jezus en vergeving.
Jezus is gul. Hij geeft vergeving en genade aan iedereen die erom vraagt. Dat is gratis voor jou, maar het kostte Hem Zijn leven om dit mogelijk te maken.
Jezus leert ons dat we zondaars zijn en dat het onmogelijk is om vrienden met God de Vader te worden vanwege onze zonde. Hij zei dat de enige weg om weer vrienden met God te worden door Hem is.
Het christelijk geloof is gebaseerd op een persoonlijke relatie met Jezus Christus. Jezus werd aan het kruis genageld, begraven in een graf en is drie dagen later weer opgestaan uit de dood. Als we daarin geloven komt er verzoening tussen God en ons. Dat vind je in geen enkel ander geloof.
Onze zonde is vergeven! De dood is niet het einde, maar het begin van het leven na dit leven: een leven met Jezus