Reggestroom

Een jonge en dynamische gemeente. We houden met ons hele hart van Jezus en willen Hem in onze levens volgen en dienen.

Wie wij zijn

We zijn voor mensen. We zijn voor onze gemeenschap. Wij vinden dat de kerk geen cultureel getto moet zijn, dat geïsoleerd is van de rest van de wereld. Wij geloven dat God de Auteur is van cultuur en de oorspronkelijke Meester van creativiteit. We willen het koninkrijk van God brengen in de kunsten, het bedrijfsleven, het onderwijs – en elke andere dimensie van Enter en omstreken. Wij geloven dat de echte “bediening” buiten de kerk gebeurt, niet in ons auditorium (sporthal) op zondag.

We houden niet van oppervlakkige antwoorden of snelle spirituele oplossingen. We leven in afhankelijkheid van God, zoeken naar vervulling met de Heilige Geest met de intentie om te groeien in Zijn Liefde. We willen mensen dienen in de samenleving om ons heen. Iedereen is welkom, kom zoals je bent, op zondag, op de bidstonden en in de connectgroepen, waar we in een creatieve en blijmoedige sfeer bij elkaar komen om God te ontmoeten, en we echte antwoorden proberen te vinden. We geloven dat Jezus ons Zijn radicale, levens veranderende liefde wil laten ervaren, in Zijn goede nieuws voor de wereld. Zijn genade leert ons, om ons af te keren van onze zelf aanbiddende, egoïstische levensstijl. Hij heeft ons geschapen om Zijn volgelingen te worden.

De hoop van Reggestroom is vanaf het begin, dat we in deze fantastische streek – Enter en omstreken – een plek kunnen vormen, waar mensen van Jezus houden, waar mensen van de waarheid houden en waar mensen leven ten goede van elkaar en de hele streek. Wij zoeken naar vernieuwing in levens van mensen en van deze omgeving, door de ontmoeting met Jezus. Daarom willen we in deze omgeving dienen en mensen steunen en met hen meeleven in hun ontdekkingsreis naar het doel van hun leven en het liefdevolle plan van God. Door bijeenkomsten op zondag, trainingen, Bijbelstudie, pastorale gesprekken, ontmoetingen onderling en ontmoetingen in kleine groepen thuis.

Het doel van Reggestroom is ieder mens in aanraking te laten komen met het goede nieuws en hen tot Jezus te leiden. Daardoor mag je een geweldige vrijheid in je leven ervaren en mag je opgenomen worden in Zijn familie. Om vervolgens door te groeien naar volwassenheid in je leven met Jezus en toegerust te worden om te dienen in Zijn gemeente en in de wereld.

Reggestroom Enter
Waar wij voor staan

Reggestroom

Gemeente van Jezus Christus in Enter e.o

Wij geloven

In Jezus, in elkaar en in de toekomst die God voor ons heeft.

Wij bouwen elkaar

Elkaar bouwen is het bouwen van het huis van God.

Wij groeien

Wij mogen meer en meer gaan lijken op Jezus.

Wij delen uit

Van wat wij gekregen hebben, geven wij ook weer door.

Eén familie

Iedereen is hier welkom,

ongeacht welk verhaal je meebrengt,

we willen je graag leren kennen.