Evenementen

Reggestroom Basic

By september 25, 2022 maart 30th, 2023 No Comments
Vanaf 14 september 2022

Basic

Reggestroom

Leer over de fundamenten van geloof, persoonlijke groei en gemeente zijn.

God verlangt ernaar dat iedere gelovige zeker is van zijn redding, weet wie hij in Christus is en waarom hij op deze wereld is. God wil dat Zijn kinderen in hun leven vrede en overwinning ervaren en vruchtbaar zijn. Hij heeft ons geschapen naar Zijn “beeld” en door de kracht van Zijn Geest mogen we dat laten zien en over Hem spreken met anderen.

Persoonlijke groei

Persoonlijke groei is een doorgaand proces dat begint als je nog heel jong bent, je ouders helpen je er mee, later leraren op school, maar het is heel belangrijk dat je je bewust wordt van dat proces, want God wil ons daardoor vaak iets leren. Soms triggeren terugkerende problemen en moeilijkheden ons verlangen om in die gebieden te groeien. We willen elkaar aanmoedigen om uit onze comfortzone te stappen. Ontdek waar de warmte van je brandende hart je kan brengen.

Groei in geloof

Groeien in geloof is eenvoudig gezegd: Volwassen worden in de kennis van God en leren hoe we meer kunnen leven zoals God wil. Meer worden als Jezus, leren proeven dat Hij goed is.
“Wij danken God altijd voor jullie, broeders en zusters. We danken Hem omdat jullie geloof snel groeit en omdat jullie liefde voor elkaar steeds sterker wordt.” (2 Thessalonicenzen 1:3 BasisBijbel)

Bijbelse waarheden

Bijbels waarheid brengt ons in blijvend geluk en voldoening door de relatie met God. Op geen enkele andere plaats kunnen we voldoening vinden die blijvend is. Vrede die alle verstand te boven gaat, noemt de Bijbel dat. Onze harten zijn rusteloos totdat we die waarheid vinden.

Jouw plek in de kerk

Hoe kunnen we samen een plek van authenticiteit vormen? Wat is mijn rol daarin? Wat zegt de bijbel over het samenleven als kerk. Een kerk bestaat uit mensen en waar mensen zijn, zijn ook problemen. Maar IN Christus word ik niet veroordeeld of afgewezen. Als dat ons samenbindt in de kerk, als dat de basis is onder ons samenleven als kinderen van God – dan moet het toch kunnen dat we tevoorschijn willen komen en met elkaar willen delen hoe het nu echt van binnen bij ons is, en dan wordt het al een stuk warmer in de kerk.

Wil je meer weten, of heb je vragen?
Neem contact met ons op.